Winkelwagen 0

Winkelwagen

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Foto

Er worden regelmatig lezingen gegekven bij Vijvercentrum Steenwijk. De lezingen duren ongeveer 2 uur en vinden plaats in onze showroom. Ze zijn bedoeld voor mensen die nieuw zijn in de Koi- of vijverwereld, of als ze al wat over de onderwerpen weten maar een opfrisser nodig hebben. 

Als u interesse heeft in een van de volgende onderwerpen of als u een idee heeft voor een lezing, neem dan contact met ons op. Wij proberen een groep te vormen van ongeveer 6-10 mensen. Schrijf in via het contactformulier op onze website en vermeld in welke cursus u interesse heeft.

Als er genoeg mensen interesse tonen zullen wij aanvullende lezingen inplannen.

Datums voor lezingen in 2019 zijn nog niet bekend:
 
Datum nog te bepalen (19:00 – 21:00)
Koi Kopen: Als u interesse heeft in een nieuwe Koi voor uw vijver en u op zoek wil gaan voor uw volgende aankoop is het vaak moeilijk te kiezen, zeker als alle nieuwe Koi binnen komen uit Japan in het voorjaar. Elk jaar, als de vissen binnen komen van de Koi Hunt houden wij lezingen over waar wij, als Koi liefhebbers, op moeten letten bij het kopen van een Koi. Denk aan de bloedlijnen, de leeftijd, het karakter  van de soorten, en de kwekers waar ze vandaan komen.
 
Datum nog te bepalen (19:00 – 21:00)
Koi Voer: Wij geven uitleg over het verschil van koi en karper voer, alsmede het belang van de verschillende types van voer voor uw Koi. 
 

Datum nog te bepalen (19:00 – 21:00)
Waterkwaliteit: Hier wordt ingegaan op waarom het belangrijk is om de kwaliteit van het vijverwater op pijl te krijgen en houden, hoe het vijverwater getest moet worden en wat de impact is van de wisselingen van de seizoenen.
 
Datum nog te bepalen (19:00 – 21:00)

De Zieke Vis: U leert u hoe u kunt herkennen of er iets mankeert bij uw vissen, hoe u de verschillende ziektes kunt verhelpen en wanneer het tijd is om een specialist in te schakelen. 

Op afspraak
Microscopie:  Aan de hand van de praktijk krijgt u les in hoe te werken met de microscoop en hoe best u een afstrijk kan maken en analyseren.
  

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.